Tango Simfonic | Concert Analia Selis si orchesta Kronstadt

Analia Selis și Alexandra Fits concertează la Castelul Bran

 

Castelul Bran propune iubitorilor muzicii, în luna august, două concerte de excepție, pe insula lacului mare din Parcul Regal.

Primul dintre ele, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu, Kamerata Kronstadt, pianistul Mariano Castro și îndrăgita Analia Selis vor purta auditoriul într-o lume magică, metamorfozată prin note muzicale, sub titlul: ”Tango simfonic”. Concertul începe la ora 20.00, în seara zilei de 4 august 2018.

Al doilea concert va avea loc sâmbătă, 11 august 2018, la ora 20,00, tot pe insula lacului mare din Parcul Regal. De data aceasta, tema propusă auditoriului este una de suflet pentru români: Maria Tănase - interpretă română de muzică populară, ușoară, lăutărească, romanțe și teatru de revistă. Alexandra Fits, acompaniată de pianistul Alexandru Burcă, va interpreta cele mai frumoase cântece din repertoriul acesteia. Și aici, dirijorul Cristian Oroșanu și Kamerata Kronstadt vor întregi o seară muzicală de neuitat, ce se va consuma la lumina lumânărilor.

Nu vor lipsi degustarea de vin și brânzeturi, iar cei care doresc să petreacă o seară completă la Castelul Bran, pot urmări concertele de pe terasa Restaurantului Casa de ceai, unde se pot bucura și de un festin culinar, dar și de băuturi fine. Detalii și rezervări la telefon: 0749.121.120.

La ambele concerte, prețul unui bilet este de 80 de lei. Detalii la telefon 0268.237.700 sau la office@bran-castle.com.

 

Analia Selis este originară din Tucuman, Argentina. A început să cânte de la primele amintiri ale vieții sale, iar în anul 2002 a obținut "Diploma in Vocal Performance" la "Longy School of Music" (Boston, USA). Analia Selis a reprezentat Argentina la Festivalul Cerbul de Aur 2004 și a reușit să se claseze pe locul 3. În anul 2009, Analia a fost invitată pentru a doua oara să cânte în Piața Festivalului George Enescu, alături de chitaristul Julio Santillan (Argentina), violoncelistul Răzvan Suma (România) și actrița Mihaela Teleoaca (România). În anul 2014, Analia a debutat în arta tangoului, în turneul național "Vă place tango?" împreună cu violoncelistul Răzvan Suma și chitaristul argentinian Julio Santillan. În anul 2015 a lansat proiectul "Tango Simfonic", tango aranjat pentru orchestra de cameră, pian și voce, călătorind de atunci și până în prezent prin toată țara, în colaborare cu cele mai importante filarmonici din România.

 

Alexandra Fits este absolventă a Liceului de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia și a studiat pianul cu prof. univ. dr. Stela Drăgulin la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii “Transilvania”- Braşov, unde actualmente este preparator universitar. Şi-a şlefuit talentul alături de mari artizani ai muzicii precum pianistul Daniel Goiţi,  prof. univ. dr. Stela Drăgulin, Anca Parghel, soprana Marie Atger,  actriţa şi cântăreaţa Caroline Personne. În perioada 2000-2009 a colaborat cu orchestrele filarmonice din Braşov, Arad, Botoşani, cu Big Band-ul Radio, Deane’s Big Band şi cu artişti celebri precum Anca Parghel, Johnny Răducanu, Pedro Negrescu.  Anul 2011 marchează începutul colaborării cu compozitorul şi cantautorul olandez Guido van de Meent, lansând primul lor album, “Le passage secret”, o colecţie de 15 cântece în franceză pentru pian şi voce, bazat exclusiv pe texte şi muzică proprii.

 

Muzician complex, pianist, chitarist, compozitor, orchestrator, solist sau membru în diferite formaţii, Mariano Castro, argentinian din Buenos Aires s-a stabilit din 2013 în România. A adus cu el vasta sa cultură muzicală, un statut recunoscut la nivel mondial şi o mare bucurie de a cânta. Mariano Castro, cetățean de onoare al „Orașului Vânturilor Bune”, Buenos Aires, este membru al celebrei trupe neotango Narcotango, dublu nominalizată la Latin Grammy Awards (2009 și 2010) și nepot al unei pianiste care a lucrat cu legendarul compozitor de tango Julio De Caro. Este cunoscut în România ca partener de concerte de tango al unui alt muzician din Argentina, Analia Selis.

 

Alexandru Burcă este pianist la Teatrul de Operetă și Musical ”Ion Dacian” din București. A susținut concerte și recitaluri la Ateneul Român, Festivalul Internațional ”George Enescu”, Televiziunea Română, Societațea Română de Radiodifuziune, Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu, Filarmonica ”George Cavadia” din Brăila, Teatrul ”Maria Filotti” din Brăila, Festivalul Național ”Zile și Nopți de Teatru la Brăila”, Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”, Muzeului Național de Artă, Teatrul ”Elisabeta”, Teatrul ”Godot”, Teatrul de Artă București, în Paris, Lille, Berlin, Stuttgart, Toronto, etc.

 

Dirijorul Cristian Oroşanu a debutat la pupitrul unor ansambluri de renume, dirijând Orchestre de Paris, Orchestre National de Bordeaux şi Orchestra Tonhalle din Zürich. În ultimii ani, a avut ocazia să lucreze ca dirijor asistent cu Yutaka Sado, Mstislav Rostropovici şi Ingo Metzmacher. A fost, de asemenea, dirijor asistent la Deutscher Symphonie Orchester din Berlin, a colaborat cu BBC Scottish Orchestra, Ensemble Orchestral de Paris, Orchestre Lamoureux, Orchestra Naţională din Porto, Orchestra Filarmonicii "George Enescu", Orchestrele Filarmonicilor din Strasbourg şi Bruxelles şi Israel Kibbutz Orchestra. Cristian Oroşanu colaborează frecvent cu Orchestra Naţională Radio, dar şi cu Operele Române din Bucureşti şi Cluj-Napoca, unde a dirijat peste 30 de lucrări de gen. În prezent, este dirijor al Filarmonicii din Braşov. 

Kamerata Kronstadt este o nouă orchestră de cameră, tȃnară și dinamică, ce a luat fiinţă din dragoste și dăruire pentru muzică, dezvoltând un ambiţios proiect cultural, plin de energie și dragoste pentru public. Membrii orchestrei au fost aleşi pe criteriul interesului participării în spirit cameral, fiind totodată interpreţi ce activează în cadrul orchestrelor braşovene ale Filarmonicii şi Operei Brașov.

Sub bagheta maestrului Cristian Oroşanu, Kamerata Kronstadt a invitat publicul brașovean ȋn cadrul primelor sale trei stagiuni, la o serie de concerte – eveniment, avȃnd ca invitaţi soliști deosebiţi, dintre care amintim violoniștii Alexandru Tomescu, Răzvan Stoica, Gabriel Croitoru, Stefan Tarara sau Rebekka Hartmann, pianistul Horia Mihail, violoncelistul Răzvan Suma, artiștii lirici Leontina Vaduva si Robert Nagy, dar si din sfera mai putin clasica, Alexandra Fits și Analia Selis.

Kamerata Kronstadt sprijină atȃt proiecte sociale ale Brașovului, prin susținerea unor concerte caritabile, cȃt și proiecte educaționale, ȋn vederea formării muzicale a publicului brașovean foarte tȃnăr, prin susținerea unor concerte educative dedicate exclusiv copiilor.

Plateste in siguranata

Plateste cu cardul
© Copyright Castelul Bran 2023. Toate drepturile rezervate.